user_mobilelogo
 

Nieuwe velgen
Wilt u uw voertuig een nieuwe look geven? Dan bent u voor nieuwe velgen bij ons aan het juiste adres! We bieden een groot assortiment velgen in verschillende maten voor elk type en merk voertuig. Dus benieuwd wat wij u kunnen bieden? Kom dan snel bij ons langs aan de Molenmakershoek 54 in Apeldoorn.

Gebruikte velgen
U heeft de mogelijkheid om uw velgen bij ons in te ruilen, daarom kunnen wij ook gebruikte velgen aanbieden. Bel ons om te kijken of wij nog een mooie gebruikte set hebben liggen voor uw auto. Ook voor stalen velgen voor bijvoorbeeld winterbanden bent u bij ons aan het juiste adres.

Welke steekmaat heeft u
Als u wilt weten welke steekmaat u heeft dan zou u een kijkje kunnen nemen op steekmaat.nl

De velg
Ook de velg heeft een codering:

ET staat voor het aantal mm dat het hart (bevestigingspunt) van de velg uit het midden staat. Bij een lagere ET waarde is de velg meer gebold en steekt de velg aan de buitenkant dus verder uit de wielkast. (Bij een bollere velg is de buitenrand van de velg verder verwijderd van het hart waar de velg bevestigd wordt)

5J: J staat voor de hoorncode (vorm van velgbed), en 5 voor de bedbreedte van velg in inch. 5J is dus 5 inch x 2,54 cm is 12.7 cm breed.

15 inch staat voor de velgdiameter.

Steek 4x100 geeft aan dat de velg 4 bevestigingsgaten heeft en 100 geeft aan dat de steekcirkel 100 millimeter is. De steekcirkel is de diameter van de cirkel door het hart van de boutgaten. Bij vier gaten is dit dus de hartmaat van twee tegenoverliggende gaten. De meeste autovelgen hebben 4 of 5 gaten. Velgen van oudere auto's zijn soms uitgerust met 3, modernere soms 6 gaten. In het algemeen heeft een zwaardere auto meer velg gaten.
De rolomtrek
Verschillende bandenmaten hebben verschillende rolomtrekken en kunnen daarmee de snelheidsmeter beïnvloeden. Een andere maat kan de rij- en remeigenschappen en de wegligging verbeteren maar ook verslechteren.

175/50 R15→ rolomtrek 1746.7 mm
195/45 R15→ rolomtrek 1748.3 mm
De rolomtrek in mm wordt berekend door de volgende formule:
(25,4 \cdot R + B \cdot H/50) \cdot \pi.

Zoals hierboven voor een band met maat 195/45 R15:(25,4 \cdot 15 + 195 \cdot 45/50) \cdot 3,1416 = 1748.3 mm.